Számítógép és Internethasználat

A könyvtárban 3 számítógép áll az olvasók rendelkezésére az internet elérése, nyomtatási lehetőséggel.A számítógépek használata érkezési sorrendben történik, várakozás előfordulhat.

Amennyiben több használó várakozik számítógépre, a használati idő maximum 2 óra. Egy géphez legfeljebb ketten ülhetnek le.

A számítógépek alapbeállításait, rendszerét, programjait (internet kezdőoldal, képernyővédő, háttér stb.) tilos megváltoztatni. Használat után ne kapcsolja ki a számítógépet!

Tilosak az érvényes magyar törvényekbe ütköző cselekmények, ideértve a következőket, de nem korlátozódva ezekre:

  • mások személyiségi jogainak megsértése; tiltott haszonszerzésre irányuló tevékenység (pl. piramis-, pilótajáték); a szerzői jogok megsértése; software szándékos és tudatos illegális terjesztése,
  • másokra nézve sértő, mások vallási, etnikai, politikai vagy más jellegű érzékenységét sértő, másokat zaklató tevékenység, továbbá a közízlést és a közszemérmet sértő internetes oldalak látogatása (pl. pornográf anyagok közzététele),
  • mások munkájának indokolatlan és túlzott mértékű zavarása vagy akadályozása (pl. kéretlen levelek küldése).
  • fájlcserélő programok használata, telepítése.

Az internet elérési lehetőség könyvtárunkban az információkeresést, a művelődést és a kulturált szórakozást szolgálja. A használati szabályzat be nem tartása, a közízlést és a közszemérmet sértő képek, honlapok látogatása a számító-géphasználatból való kizárást vonja maga után.

A számítógépek merevlemezére írt dokumentumok, letöltött vagy telepített programok a gép újraindításakor automatikusan törlődnek, ezért amit meg kíván őrizni – saját érdekében – mentse hajlékony lemezre, pendrive-ra

A katalógusból, az adatbázisokból, Internetről, stb. letöltött dokumentumokat – térítés ellenében – ki lehet nyomtatni. (Ha szükséges, kérje a könyvtáros segítségét!)

Az internet használatra előző nap személyesen, telefonon, e-mailben időpont foglalható.

A számítógép esetleges rendellenes működését jelezze a könyvtárosnak!

A könyvtáros segítséget nyújt a különböző katalógusok, adatbázisok vagy az internet használatához.